Gratis retshjælp - Haderslev

Gratis retshjælp Glostrup

Hvad er en retshjælp?

En retshjælp består typisk af studerende, som har en ekstraordinær passion for jura. Jura kan være svært for en ikke-jurastuderende at forstå, fordi der er en helt masse ting, som det enkelte individ skal forholde sig til. Vores team af studerende vil gerne hjælpe den enkelte person gennem biståelse af juridisk rådgivning. 

Det kan være dyrt at få juridisk hjælp af professionelle færdiguddannede jurister eller advokater, hvorfor en retshjælp er et bedre alternativ, fordi ydelsen er gratis. Der er nogle områder, som de studerende ikke kan hjælpe med. Rådgivningen er derfor uforpligtende, hvorfor den enkelte rådgiver kan vælge ikke at hjælpe dig, hvis det er et område, som er uden for vores ekspertise. Her vil du ofte blive henvist til en professionel jurist eller advokat, som har ekspertise inden for det efterspurgte område. 

Hvem er Retshjælperen?

Retshjælperen er en nyetableret forening, som yder gratis retshjælp til både borgere og erhvervsdrivende. Den nyetablerede retshjælp er en alternativ til de fysiske retshjælp med henblik på digitalisering af gratis juridisk rådgivning. Idéen opstod efter coronakrisen, hvor størstedelen af retshjælpe blev tvangslukket, og den enkelte borger kunne ikke få juridisk rådgivning, som de kunne førhen. 

Teamet hos Retshjælperen består af unge erhvervsjura- og jurastuderende, som ønsker – helt vederlagsfrit – at hjælpe med at formidle jura overfor den enkelte individ. Formålet med den virtuelle retshjælp er endvidere at hjælpe alle individer og organisationer, uanset hvor de befinder sig i landet. Desuden hjælper teamet også engelsktalende, idet mange af klienterne ikke behersker det danske sprog, men stadig har behov for at blive hørt og modtage juridisk rådgivning. Teamet hos Retshjælperen bemærkede især en stor efterspørgsel fra borgere i Sønderjylland, herunder Haderslev. Mange borgere og erhvervsdrivende i Haderslev har haft stor succes med Retshjælperen, fordi der ikke er en geografisk begrænsning for at få juridisk hjælp.

Vi tilbyder gratis retshjælp i hele landet - heriblandt i:​​