Historien bag Retshjælperen

Retshjælpen er en selvstændig og frivillig forening, der blev stiftet den 8. oktober 2020. Foreningen drives af enkeltpersoner, som til dagligt studerer juraens verden. Idéen til foreningen opstod efter gentagne oplevelser med timevise lange fysiske køer og mangel på innovation samt revolution inden for gratis retshjælp i Danmark. Da coronakrisen udbredte sig, var der flere frivillige retshjælp, som enten havde lukket grundet corona eller blev mere passive. Dette bidrog til at den enkelte virksomhed eller borger skulle vente endnu længere tid i kø end førhen.

 

Det var starten på vores rejse, at små virksomheder, men også enkelte borger skulle være vores fokusområde. Tidsbooking skulle foregå virtuelt og på den måde eliminerede vi eventuelle kødannelser og frustrerede klienter med en travl hverdag. Der forekommer ingen former for geografiske grænser, og det eneste der kræves er en enhed, som har internetadgang. Vi kan også yde bistanden telefonisk, såfremt man ikke har adgang til internettet. Det skal ikke forhindre visse borger fra at modtage vores juridisk bistand.

 

Retshjælperens vision er at give retfærdighed og den rettighed, som den enkelte virksomhed eller borger har ret til. Vores mission er at fremme ligestillingen blandt de enkelte borger uanset hvilken alder, handicap, køn, race og etnicitet eller sociale lag. Det skal være med til at fremme de mindre virksomheders vækst, men også bidrage til udfordringer inden for juraens forståelse for den enkelte.

 

Retshjælperen har følgende tre kerneydelser: 

  • Vores mål er at mobilisere vores frivillige, som skal være med til øge fleksibiliteten over for vores klienter. Det skal være med til, at vi kan indordne vores tid på baggrund af jeres tid og ikke omvendt.
  • Der skal skabes en kernefortælling på tværs af de frivillige for at kunne både styrke vores kompetencer, men også kunne give den bedste løsning for den enkelte.
  • Vi skal udvikle os i takt med samfundets efterspørgsel for at kunne give den opdateret rådgivning indenfor juridisk bistand.